25 Ekim 2009 Pazar

İSTANBUL'U MANTOLUYORUZ

ünlü tasarımcı ümit ünal ve mavi kale işbirliğinde yapılan bu projenin amacı aslında bir farkındalık projesi istanbulun tarihi mekanlarının maket çalışmalarına ünlü tasarımcı manto ve paltolar tasarladı. bu proje enerji tasarufu konusunda duyarlı olmamızı hedefliyor. yalıtım ve insaat sektöründe hizmet veren kalekim,mardav,ve dow chemical'ın olusturduğu blue'safe mavi kale ısı yalıtımına dikkat çekmek ve enerji tasarufu konusunda farkındalığa çağırıyor.tüm dünya'da önem kazanan enerji tasarrufu bu projeyle dahada bilinçlendiricek bizleri proje,yalıtımın küresel ısınmanın önlenmesindeki önemini ve ısı yalıtımının beraberinde getirdiği enerji tasarrufunu anlatmak amacıyla düzenleniyor

projede yer alan 5yapı galata kulesi, haydarpaşa garı, istanbul üni beyazıt kampüsü, akmerkez, sarkusyan binası







maket çalışmaları istanbulun önemli caddelerinde sergilenmekte ümit ünal bu projede aldığı arkeolaji eğitimiyle yapıların ruhlarına yönellik mavi kalenin rengi mavi renkli tasarımlar hazırladı.bu projenin heyecanlıyla manto ve palto koleksiyonu hazırlıycağınIn müjdesini verdi.bizlere genelde kullandığı renkler siyah, gri ve tonlarnı kullanan ünal mavi renkle barıştı. ve hazırlıycağı yeni koleksiyonda mavi renk ağırlıklı çalışıcak :)

ümit ünal yapıları erkek ve dişi olarak ayırdı galata kulesi için erkek paltosu haydarpaşa garı için bir yüzü paltolu bir yüzü mantolu bir tasarım yaptı. yapıları bir insan gibi giydiren ünal bu projeden ilham alarak giyilebilir koleksiyon hazırlıycak.


yapıları görmek isterseniz.


Haydarpaşa Garı Taksim meydanında


Sarkuysan Binası Nişantaşı'nda Topshop önünde

Galata Kulesi Cevahir AVM önünde


Akmerkez Akmerkez'in içinde

İstanbul Üniversitesi ise Bağdat Caddesi'nde Boyner'in karşı kaldırımında görülebilir.


bu haftasonu da görmeye devam edebilirsiniz. ama maketler Pazartesi itibariyle Akmerkez koridorlarında olacak dilerseniz hepsini orda görme imkanı bulabilirsiniz ama tasiyem değişik caddelerde izlemeniz çok keyif veriyor :)



rookie girl öpüldünüz.;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder