22 Kasım 2009 Pazar

KARUNUN HAZİNESİ

Bir sanat eserine ne kadar değer biçersiniz.
Ölmüş inanılmaz ressamların eserleri paha biçilemez. Ve ya bir takı sanatçısının yaptığı değerli bir taşdan oluşan takı fiyat konulamaz. İşte öyle bir sanatçı elinden çıkan bu takılar vericeğiniz rakamları hakkediyor.




Kazazlık zanaatı 008 mikron inceliğinde 24 ayar altın 1000 ayar gümüş telden dikiş iğnesi ile elde örülen bir ip olan bu yarı değerli materyalden oluşmakta olan aksesuardır. el işciliğiyle yapılan bu eserler sizi mest edicektir.

M.Ö 2800 yılının 2.yarısında hüküm sürmüş olan Lidyalılardan, Anadolu insanına miras kalmıştır. Kazazlık zanaatı Osmanlı İmparatorluğu aracılığı ile Anadolu’nun belli yerlerinde yapılmış bugünümüze ulaştırılmıştır, Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra bu zanaatı araştırmacı ve büyüklerimizin anlattıklarına göre 4. kuşak olarak sadece Türkiye’de (Trabzon’da) yapılmakta

Şu anda dünyanın hiçbir yerinde yapılmamaktadır. bu eserleri yapan üstat zanaatkar Hasan Tabakoğlu ve oğulları tarafından geleneksel yöntemlerle tamamen elde üretilmektedir.Trabzon işi takı sanatı olarak bilinir. hasan bbey bu sanatı 15 yaşından beri yapmakta bu mesleğin son temsilcilerinden olan hasan bey bu hazineyi korumak için elinden gelen tüm emeğiyle çalışmakta `El emeğim, göz nurum` dediği eserleri gösterirken, bu uğurda bir gözünü de kaybettiğini anlatıyor. Fakat o, durumundan hiç şikayetçi değil, ince işçilik ve sabır isteyen mesleğini ilerleyen yaşına rağmen devam ettiriyor. 30 yıldır Karun Hazineleri'nin bin ayar gümüş ve 24 ayar altından imitasyonlarını yapıyor. Tabakoğlu


Neden Karun Hazineleri'ni düşündünüz? sorusunu ise
En büyük hayalim Karun Hazineleri'nin Türkiye'ye getirilmesiydi. Bu amaçla 30 yıldır bu hazinelerin aynısını yaptım. Dünyanın değişik yerlerinde açtığım sergilerde Karun'un Türkiye'den kaçırıldığını duyurdum ve bunların geri getirilmesi için mücadeleye giriştim. Geri gelmesinde katkımız oldu mu bilemem; ama şimdi onlar yapıldığı asıl memleketinde sergileniyor. Bu hazineleri yapan ustalar da yerlerinde rahat uyuyor. Şeklinde cevaplıyor.


Tasarımlarını el emeğiyle yapan bu zanatkar takı, ev aksesuarı ve ayakkabı tasarım çalışmalarıda bulunmakta hayal edebiliceğiniz her tasarımı oluşturabiliyor.


ilginizi çektiğiyse internet sitesini gezmenizi ve bu hazineden sizde değerli aksesuarınızı seçmenizi dilerim.




Karun hazinesi
Boztepe Mahallesi Ecdat sokakları No:5 / TRABZON










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder