21 Kasım 2009 Cumartesi

Lady Gaga olmak.


Lady Gaga olmak başarılı sanatçı görsel yönden kitleleri etkileyen bir yapıya sahip ilginç kostüm tercihleri,sıradışı yaşamıyla akıllarda kalan Lady Gaga olmak herkezin harcı değil onun gibi bir yaşam tarzını benimsemek zor uç noktalarda yaşan sanatcı 28 mart 1986 doğumlu henüz 23 yaşında olan sanatçı 2009 grammy ödüllerinde en iyi dans şarkısı adayına layık görüldü. müzik kariyerine 4 yaşında kendi kendine piyano çalmayı öğrenerek başlayan sanatçının asıl ismi Joanne Stefani Germanotta'dir. İlk bestesini 13 yaşında yaptı. New York Üniversitesi’nin Tisch Sanat Okulu’nda devam etti.Müzik öğrenimini sırasında müzik yapmaya da başlayan santçı rock 'n roll dünyasında gördüğü tarza kendi yorumunu kattı.




Çaldığı zaman boyunca Interscope Records'a Akon gibi isimler de dahil olmak üzere şarkı yazdı.
Lady Gaga’nın solo albüm için kaydettiği ilk şarkı Mötley Crüe’nün "Girls, Girls, Girls" parçasından esinlenerek yazılan "Boys, Boys, Boys" oldu.



Parçada AC DC'nin "T.N.T.” şarkısından örnek kullanıldı. Bu arada Lady Gaga, performans sanatçısı Lady Starlight ile birlikte hayata geçirdiği "Lady Gaga and The Starlight Revue" projesinde 1970 lerin parlak disko topu ve bol spreyli saçlarını yeniden gündeme getirdi. 2008’e doğru ilk albümünün çalışmalarını hızlandıran Lady Gaga, slbüme “The Fame” adını verdi. 8 Nisan 2008’de albümün ilk single’ı "Just Dance" piyasaya sürüldü. Amerika’da bir numaraya yükselen bu single’ı 29 Eylül 2008’de çıkan “Poker Face” izledi.Poker Face singelıyla hem şarkı söyleyip hem dans edebileceğini ve bunun yanında kusursuz bir güzelliği olduğunu ispatlamış oldu.Bir servet ödediği bu klip tüm dikkat çekmesini sağladı.

Sıradışı Dişi
Lady Gaga moda dünyasında da farklı tarzıyla konuşulan bir isim oldu. Sıradışı tasarımları üzeride gördüğümüz sanatçı bir çok eleştiri yağmuruna da tutuldu. Kirli moda tarzı olan gaga'nın kalabalık görüntüsü yanı sıra kliblerinde tercih ettiği tasarımlar oldukça başarılı bir şarkıyı yaparken kostümlerinide tasarlayan sanatçının modaya düşkünlüğünün ne derecede olduğunu tahmin edebilirsiniz.



Ne kadar benimsenmesede moda sektöründe aykırı modayada ilham veren kişiler olması gerektğinin savunucularındanım onun grammy de sahne kostümü dışında 3 kostüm değiştirmesi ve cesaretle giyinmesi bence bu kostümleri ancak o taşıyabilirdi.
modada yeni stillerin öncüsü bu star uçların modası seviyor. sahne dışında da ilginç ve aykırı olan sanatçı andorojen modayı benimseyenlerden onu için moda örtünmek değil bir sanat ve işinin bir parçası gençlerin yeni stil ikonu Layd Gaga değişimin sıradışı avangard modasını en iyi kullananlardan


aykırı olucam diye bir çabası yok onun genlerinde var bu ilginç gözlükler ilginç saç kesimleri nerde avangard tasarım onun üzerinde son klibinde kimsenin giyinmeye cesaret edebiliceğini düşünmediğim dahası bunlarla nasıl yürünür dediğim aykkabılar alexander tasarımı bu ayakkabıları oldukça fazla kulanmış



Yeni albümünün ilk videosu Bad Romance kullanılan kostümlerde başarılı Alexander mcqueen son koleksiyonundaki doğada nesilleri tükenen hayvanlardan ve ekolojik dengeden bahsedilen PlatosAtlantis temalı kostüm ona çok yakışmıştı.




İlhamları
Freddie Mercury’nin teatral tavırlarına benzer bir yaklaşım sergilediğini düşünen Lady Gaga’nın etkilendiği isimler arasında ilk sırayı Queen ve David Bowie alıyor. sanırım yüzünde kulandığı şimşek sembolünün nerden geldiğini anlamışsınızdır.



Çift cinsiyetli olan bu kadın inanılmaz bir hayal gücüyle bezenmiş onun paparazzi klibindeki dans show'u grammy de yaptığı aksiyonlu performansı ve muhakkak her konserde kendisine özgü doğaçlamalarıyla hayran kitlesini artıyor.





Leydi Kitty
Lady Gaga bu sene Hello kitty'nin 35.yıl onuruna yeni yüzü oldu.Three Apples sergisinde yer alacak en enteresan işlerden biri de Markus Klinko & Indrani tarafından yapılan Hello Kitty temalı Lady Gaga fotoğraf çekimi. Kitty hayranlığı olduğu bilen sanatçı kitty yaraşır bir yüz olmuş bence


2009 MTV Müzik Ödülleri'nde Amerika, New York'ta En İyi Yeni Sanatçı dalında ödül kazanmıştır.Ayrıca Papparazzi şarkısının gösterisini yapmıştır.
2009 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Yeni Sanatçı dalında ödül kazanmıştır.
İlk Albümündeki (The Fame) Just Dance, Poker Face, Love Game, Papparazzi adlı dört şarkısıyla Billboard'da girmeyi başarmış tek şarkıcıdır.




Daha çok başarılarnı izliyceğimiz Lady Gaga tüm övgüleri hakkediyor.başarılı çıkışı ve kendine has modasıyla bu sektörde gösterişli bir koltuğu hakkediyor.
Son klibi "Bad Romance" merak edenler için sitesinde yayınlamakta ayrıca youtube girişi yapılmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder