10 Aralık 2010 Cuma

SERGİ - SECOND EXHIBITION

2000 yıllarda Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu ve sanat kurumlarında da gözlemlenen yeniden yapılanma ve dönüşüm süreçleri dikkate alınarak, merkezinde sanatın bulunduğu bir çerçevede içinden kurum ve kurumsallaşma kavramları oluşturuyor. "İkinci Sergi" , 'kurum' kavramına geniş bir perspektifle, sanatın içinden yeniden bakmayı öneriyor, ve katılımcı sanatçıların ürettiği yeni işler yoluyla, sanat kurumu - sanatçı - sanat eseri - izleyici arasındaki gerilim ve dinamikleri farklı bakış açılarından görünür kılmaya çalışıyor.


Volkan Aslan, Burak Arıkan, Vahap Avşar, Halil Altındere, Ahmet Öğüt, Mustafa Pancar, İnci Furni, Murat Akgündüz sanatçıların eserleriyle dolu bu sergiyi gezmenizi tavsiye ediyorum. Değişik yaklaşımlar ve farklı bakış acılarıyla sizi yönlendiren sanatçıların eserleri keyifle izleniyor.

Serginin en ilginç enstelasyonu Ahmet Öğüt Kara Elmas çalışması olmuş bence alanı kömürle kaplayan sanatçı sanat galerisinin duvarından alınan bir parça kömürlerin arasına karıştırılmış duvarın çıkarılan parçasına da elmas yerleştirilmiş. Sanatçı kömürlerin içine girip saklanan parçayı bulmanızı istiyor. belirli süre içinde aranılan parça ne yazık ki bulunmuş 1 karat olan elmas 2 genç olmuş






















ARTER 
İstiklal caddesi No:211 Beyoğlu
Telefon: 212 2433767






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder