20 Mayıs 2011 Cuma

2011 SHOES REPORT

Yaz trendleri belirlendi. Hata önümüzde ki sezon bizi neler bekliyor bunları bile öğrendik. Henüz yazı tam anlamıyla yaşatmayan havalarda olsak ta artık yazlıklar gardolabın en baş köşelere kışlıklarla yer değiştirdi. Kışlık botlarımız kutlanıp, stiletto,dolgu topuklarımız çıktı. Yaz tüm neşesiyle gardolaplarımız da dolaşırken biz sezon trendlerine göz gezdiriyoruz. Bu sene neler önde ne giyinmek gerekir neleri harmanlasak bunların derdine düştük.
Yaz ayakkabı trendlerinde öne neler çıkıyor. Bu sene en çok ayaklarımızı neler mutlu edecek, dolgu topuklar ahşap tabanlar bu sezona damgasını vuruyor. Güçlü renkler ve neonsal karışım ayaklarımızda da trendlerin başında, oxfortlarda sezona topuklarıyla katılıyor.

Dolgu topuklar, sezonun en hit parçaları Yven Saint Laurent üçgensel formları çok sevildi. Rodarte topuğa sanatı ekledi. Doğadan ilham alarak tasarladığı yapısal form çok dikkat çekti. Ahşap dolgu topuklar takunya havalarını geri getirdi. Dolce&Gabbana dantelle süsleyerek buna romantizm kattı. En hit parça ise hasır topuklar Hermes ve Prada bunu harmanladı.

Prada - Rodarte


Channel - Micheal Kors - Marc Jacops


Yven Saint Laurent - Altuzarra - Lanvin 


Prada - Marni - Hermes


Dolce & Gabbana -  Matthew Williamson 



 Maskülen ve asi erkek tavırları kadın modasını ele geçirdiğinden beri erkelerin dolabları bizim dolabımız haline geldi. Kravatları çizgili gömleklerini kullanarak oxfort stiline topukları katarak güçlü profil kadını ortaya çıktı. Askeri modası, ölmeyen moda vatkalar apoletler ve asker çizmeleri bu bağcıklı ruh her parçanın altına yakışıyor. Balenciaga ve Jean Paul Guiltier ondan ilham alarak tasarladığı arkası, yanı açık botları ile sıradışı çoraplarla kombine etmemizi sağlıyor.

Balenciaga - Yoshi Yamamato - Jean Paul Gultier


Victor & Rolf - Rochas - Alexander Wang


Junya Watanabe - Rochas

Yazın habercisi renkler bu sezon karman çorman halde 3 renk etkisini tasarımcılar çok sevdi. Renklerle barışmamızı sağlayan Miu miu bu trendin hakkını verdi. Saten kurdeleler ve şeritlerle bacaklarımızı saran modeller gladyatörlere inat bu sezon benim sezonum diyor. Çizgiler oz büyücüsünden ilham almış gibi renklendi. Sezonda karmaşa hakim artık kombinasyonlarınız da saçmalayarak uyumu yakalayabilirsiniz. 

Christian Dior - Jonathan Saunders -  Erdem Moralıoğlu


Jason Wu - John Galliano - Miu miu


Christopher Kane - Stella Mc Cartney - Gucci


Louis Vuitton - Lanvin - Carolina Herrera


Prada - Miu miu - Versus


Rag Bone - Alexander Mc Queen


John Galliono - Gucci - Versace


Romantik dantel kış sezonundan sonra yaza da damgasını vuran trend nostaljik havalar ve lady like tarzı volanlar tüller sezonda sizi tam bir hanım efendi yapıcak.  

Erdem Moralıoğlu - Victor&Rolf










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder