16 Temmuz 2011 Cumartesi

TREND - İÇ İÇE ÜST ÜSTE


Gömlekler her sezon bizim kurtarıcımız gibi şık mekanda şifon gömlekle gündüz ise jean gömleğinizle kombinlediğiniz her parça sizi kurtarır. Bu sezonda modacılar durmamış gömlek üzerinde çalışmış neler çıkar demişler bakmışlar oyna oyna bitmiyor şekilden şekile giriyor.  iç içe, sarıp sarmalayıp denenecek her hareket kabul görmüş.
Eski Mısır'da Orta Çağ'a uzanan bir geçmişe sahip olan gömlek, erkeklerin hakimiyetinde erkek giysisi iken 50'lerin başında kadınlara erkek gömleği giydiren Hathaway ile kadınların hakimiyetine girdi. Giyinen maskülen hava katması bundandır. Erkek egemenliğinde olan dünyada artık giyimi ile kadın da güçlendi. Gömlek kravat ikilisi kadınların da hoşuna gidince artık erkeksi kadın gücü ortaya çıktı.



Reed Krakoff - Micheal Kors - Issey Miyaki - Victor&Rolf



Hızlı gelişen moda kaosu gömleğinde stilini değiştirdi.Uzayan gömlek boyları üstüne kazak ve mini süveterlerle kombinlediğiniz de hayat bulur. Dolaplarınızda iyi kalıplı bir beyaz gömlek muhakkak olmalı kolsuz detaylı gömlekler ve verev kesimlerle şekillendirilmiş her parça aklınız da olsun verev kesimler vücut formunuzda değişik etkiler yaratacaktır. Yaka kesimleri gömlek seçimlerinde önemli bir başka unsurdur. Dik yaka, hakim yaka,bebe yaka seçeceğiniz yaka boynunuzun uzunluğuna uygun olmalıdır.
Bu sezon koleksiyonunu tamamında ilham kaynağı olan gömleklerle neler yapılabileceğini gösteren Victor&Rolf ayakta alkışlamak istiyorum.Her sezon bizi büyüleyen şaşırtıcı koleksiyonlara imza atıyorlar. Issey Miyaki katlayıp buruşturarak gömleklerin sıradışı dünyaların parçaları olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Bu sezonun hit kombinasyonunu da Micheal Kors stilize ediyor. Up uzun boyları ile neredeyse yere değecek ama çok cool duran gömleğin üzerine minicik bluz giyerek ona hayat verebilirsiniz. Klasik kadınım diyorsanız Reed Krakoff erkeksi ama klasik kesimli kısa gömleği tam size göre 


Editör notu, Uzun gömleklerinizi kalın kemerlerle kombinleyin. Elbise gömleklerinizin üstüne gömlek bağlayarak tarzınızı konuştarabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder