16 Haziran 2012 Cumartesi

SANATCI - JEAN FRANCOIS RAUZIER




Geçtiğimiz hafta, çalışmalarını seyretme şansı bulduğum Fransız fotoğraf sanatçısı, Jean François'in çalışmalarına bayıldım. Fotoğraf sanatına kattığı bu yeni soluk. Bence saatlerce izlenebilecek kadar başarılı. Türkiye'de ilk sergisini Galeri nev'de gerçekleştiren. Sanatçı, çalışmalarını hiper-fotoğaf olarak tanımlıyor. Moda öğrencilerinin bileceği dahası kolaj sanatı sevenlere yakın gelebilecek bu teknik, fotoğraflarda şahane durmuş.


İstanbul'un tarihi mekanlarının fotoğraflayan sanatçının en çok Yerebatan Sarnıcı çalışması, beni etkiledi. dikkat çekici, bütün mimarı formları bir fotoğrafta buluşturması ve bunu yaparken gözümüzü yormaması çok başarılı. Fotoğraflar da temel etki 3 boyut algısı, bunu hissettiğiniz anda kendinizi fotoğrafın içinde buluyorsunuz. Sanki o dönen merdivenin üzerinde adımlar atıyorsunuz.
 Özel bir lens ile çalışan sanatçı çektiği mekanların detaylarını fotoğraflayarak bir panoramik dünya oluşturuyor. Farklı bakış açısı, bizleri alice harikalar diyarında hissettiriyor.







1 yorum: