7 Kasım 2012 Çarşamba

SERGI - KENDINE AIT BIR ODA


   Bir zaman dilimi isteriz. Sadece kendimize ait olsun, sevmek için, dinlenmek için, belki de konuşmak için bir ruh hali isteriz. Bizi anlayan dilimizi bilen, konuştuğumuza cevap veren belki bunlar için bir oda isteriz. Kendimize ait olan çekyatı olan yatağın da sevdiğimiz renk de nevresim olan belki çiçekli bir duvar kağıdı. 

Kadınları anlamak zor. Derler, aksine kadınları anlamak zor değil, kadınların dilini çözmek istemeyenlerin uydurması basit bir cümle. Bu sergi de kadıların gücünü keşfetmeleri için bir odanın yetebileceğine değiniyor. Hatice Karadağ ve Gözde Başkent  Dairesanat da sergiledikleri Kendine ait oda da çalışmalarını kadınların yaşantılarına değinerek anlatıyor.




 Virginia Woolf'ün 1929 tarihli kitabı ilham kaynağı olmuş. Eğer kadın üretecekse önce ayakları üzerinde durabilmeli, parasını kazanmalı eğer keşfedilecekse kendine ait bir dünya yaşam alanı olmalı. Özgür olmalı, kendi kişiliğini koymalı. Dünyaya bir iz bırakmalı bu felsefeye dayanarak hazırlanan eserler farklı disiplinler ve tekniklerle çalışılarak anlatılmış.







1 yorum:

  1. hatırlıyorum, hatırlıyorum ^^ daire sanat'ta ne vardır acaba bu aralar.. ilk karedeki çalışmayı çook sevmiştim :)

    YanıtlaSil