18 Mart 2014 Salı

MBFWI - Podyum Notları

Toplam 40 tasarımcının sonbahar-kış koleksiyonlarının sergilendiği moda haftası bitti. Ama koleksiyonların rüzgarı hale esiyor. Takvime baktığımda en çok merak ettiğim bu sene yeni kimler var sorusu, ismini yeni duyduğum 5 tasarımcıyla tanışmak benim için büyük bir keyif. Look bütünlüğüne bayıldığım Özlem Ahıakın, yaratıcılığını deriyle konuşturan Gülçin Çengel, beylerin bence aradığı kan dediğim Giray Sepin ve triko deri uyumu ile Meltem Özbek benim için iyiden de öteydi.




 Özlem Ahıakın, koleksiyonu sonbaharın en güzel tonları ile dolu, bedende süzülen saten kumaşlardan tasarladığı gecelik formlu elbiselerde ki yırtmaç detayları harika. Üzerine geçirdiği hırka formunda ki püsküllü üstlerde koleksiyonu biraz bohem biraz 50’ler havası katıyor.





Giray Sepin koleksiyonu müzik, şehir, insan ve seyahatten referans alıyor. Rahat hazır giyim parçalardan oluşan koleksiyonun tasarım değeri kullandığı detaylardan saklı sunumunda ki canlı bateri performansı ile bizleri müziğin ritmini hissettiren tasarımcı ritmi yakaladığımızı hissettikten sonra koleksiyonu sergiliyor. Hızı yüksek bir koleksiyon olduğunu final de modellerle zıplama shovunda anlıyoruz.



Yaratıcılığına hayran kaldığım bir isimde Gülçin Çengel oluyor. Deri ağırlıklı koleksiyonunda ki saç örgüsü şeklindeki doku üzerinde yorumladığı koleksiyonu güçlü parçalardan oluşuyor. Her bir parça üzerinde uğraşarak hazırladığı koleksiyonu tek kelime ile muhteşem.





Genç yeteneklerden Meltem Özbek de deri seven tasarımcılardan, deri-triko parçalarının yanı sıra tablo tadında ki desen çalışmaları, koleksiyonun en güzel parçaları özellikle kadın suretinin yer aldığı palto favorim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder